De Zeeuwse kust is zo lekker dichtbij!
Ontdek de omgeving

 

 

Omgeving

Niets zo leuk als voorpret. Daarom schrijven we hier alvast wat u in onze directe omgeving mag verwachten. De enorme variëteit van ons gebied maakt dat u makkelijk een hele tijd met veel plezier hier kunt doorbrengen. En als geboren en getogen Zeeuws-Vlamingen geven wij u graag nog veel meer tips tijdens uw verblijf en zien uit naar uw verhalen als u na een uitstap terug bij ons op de camping bent. Toch niet alles kunnen zien in deze vakantie? Terugkomen mag altijd!

De Zeeuwse kust is zo lekker dichtbij

U kunt nog net de zee niet zien vanaf de camping maar het scheelt niet veel. Door de rondvliegende meeuwen weet u dat de kust nabij is. Binnen 7,5 kilometer bent u van onze camping in het centrum van Cadzand-Bad. Dat is dus zowel met de auto, de fiets of te voet goed te doen. Hoe en naar welke kustplaats u ook naar het strand gaat, de route ernaar toe is een klein feestje. Komend langs natuurgebied Het Zwin richting Cadzand-Bad krijgt u een voorproefje van al het moois dat West Zeeuws-Vlaanderen te bieden heeft. Hier begint het met de onmiskenbare geur van de zee en het strandzand. Niet voor niets halen veel bezoekers aan de kust diep adem om met volle teugen van zowel het uitzicht, het rustgevende gevoel en de geur te genieten. De kust doet namelijk iets met je. Het nodigt uit om te relaxen met de ogen dicht en alleen de stemmen op de achtergrond te horen. Wil je een actieve vakantie dan kom je hier zeker óók aan je trekken. Zo kun je hardlopen. Het allerfijnst is dat ’s morgensvroeg langs de branding of net voordat de zon ondergaat. Liever op een andere manier actief gedurende de dag? In het hoogseizoen kun je je aanmelden voor verschillende activiteiten die op het strand thuishoren zoals bijvoorbeeld suppen, surfen, zeilen of beachvolleybal.

Die paar kilometers tussen de camping en de kust kunt u te voet, met de fiets of met de auto afleggen. U kunt kiezen uit verschillende wandel- en fietsroutes. We snappen het volledig als u kiest voor een omweg, zo mooi is het namelijk. Bent u wat minder mobiel of heeft u wat spullen bij u voor het perfecte dagje strand? Geen probleem. Het parkeren is in onze gemeente prima geregeld. Klik hier voor een overzicht van de parkeerplaatsen en tarieven.

Veel plezier alvast, geniet en bewonder!

Sluis Stadswallen

Bijna vijf kilometer lang is het pad dat over de Sluise stadswallen loopt. Deze wallen, voorheen verdedigingsmuren, zijn meer dan 600 jaar oud en ademen dus geschiedenis. Wie hier wandelt of fietst maakt kennis met specifieke plantensoorten zoals bijvoorbeeld kamgras en ijzerhard. Neem uw verrekijker mee als u die heeft. Want u ziet naast alle flora en de grote grazers misschien ook wel de kleinere diersoorten. Felgroen van kleur en in die zin opvallend maar zeldzaam in Nederland is de boomkikker. In Zeeuws-Vlaanderen komt het beestje gelukkig wel voor. Wie weet heeft u het geluk deze kikker te zien of te horen. Met al die natuurlijke geluiden op de achtergrond biedt een wandeling over de wallen telkens een ander uitzicht. De ene keer is dat het boven de stad uittorende Belfort. Dit gebouw is de enige in zijn soort in Nederland. De toren is het middelpunt van Sluis en ziet u voortdurend als een vertrouwd ankerpunt. Een stukje verderop ontmoet u wellicht hengelaars of ziet u één van de grazende runderen of paarden. Beklim eens een trap of loop via bruggetjes over water. Bewonder één van de vier oude stadspoorten. Waar u ook bent op de wallen: het is een aaneengesloten geheel van verrassingen.

Wandelen

Toch anders maar net zo mooi zijn de stadswallen van Aardenburg. Wat minder glooiend maar met een weids uitzicht kijkt u naar de eindeloze aangrenzende weilanden. U loopt deels over een pad, deels door het gras en tussen de koeien. Cultuur en historie vindt u in overvloed in deze oudste stad van Zeeland. Een belangrijk geschiedkundig feit is dat koningin Wilhelmina op 13 maart 1945 terugkeerde in Nederland via naburig grensdorp Eede. Ze stapte over een getrokken streep van meel. Deze historische gebeurtenis kent u daarom wellicht onder de naam ‘over de meelstreep’. Het monument aan de Rijksweg getuigt van dit historische moment.

Karakter

Karakteristiek is een woord dat op veel van de 17 kernen en maar liefst 56 buurtschappen die behoren tot de gemeente Sluis van toepassing is. Zeker op Sint Anna ter Muiden dat in het uiterste zuidwesten van Nederland ligt. Het heeft een prachtig marktplein. Het piepkleine stadje was in de Middeleeuwen een belangrijke handelsstad en de voorhaven van Brugge. Dat verleden voelt u als u over de kasseien loopt. Over mooie marktpleinen gesproken: bezoek Groede. Net als het befaamde Slijkstraatje dat middenin dit dorp ligt. Sfeer is het woord dat hierbij past. Ga vooral ook via de vele landwegen, omlijst door knotwilgen of populieren, IJzendijke verkennen. Dompel u onder in Breskens waar je visserij, toen en nu, tegenkomt. Er valt namelijk zoveel te ontdekken.

De grens over!

In Zeeuws-Vlaanderen leven we op de grens. Maar we gaan er ook regelmatig met liefde over. Dat krijg je met steden als Knokke, Brugge, Gent, Antwerpen en Brussel dichtbij. Deze plaatsen, maar er zijn nog vele mooie steden in de buurt, hebben allemaal hun eigen kenmerken. Daarom zijn ze elk heel geschikt voor een extra lang dagje weg.

Actief genieten

Bekijk de omgeving

Genieten van de Zeeuwse kust, heerlijk fietsen of wandelen in een unieke omgeving. Haaientanden zoeken of lekker aan het strand liggen. Ervaar de eindeloze polders van Zeeuws-Vlaanderen.